Deskundig

Deskundig

Onze deskundigheid bestaat uit technische kennis, kwalitatief hoogstaande producten, duurzame oplossingen en medewerkers die weten wat belangrijk is voor onze klanten. Dankzij onze deskundigheid gaan we veelal langdurige samenwerkingen aan.

Klantgericht

Klantgericht

Onze klantgerichtheid blijkt uit de oplossingen die we aanbieden. Eerst bepalen we de specifieke behoeften. Dat resulteert in een oplossing waarbij duurzaamheid en hoge kwaliteit altijd geborgd is. We bieden vervolgens de best passende oplossing.

Laatste nieuws

Renovatie Poldergemaal Silenka

01 december 2014

In opdracht van een waterschap Hunze en Aa’s heeft Pleuger Water Solutions de opdracht gekregen voor het vervangen van de bestaande pomp in poldergemaal Silenka. De opdracht omvatte zowel de engineering, het leveren van pomp met bijbehorend  leidingwerk en het ter plaatse monteren en in bedrijf stellen van het systeem.

Vanwege een capaciteitsuitbreiding is besloten de bestaande Begeman pompinstallatie te vervangen voor een nieuwe pomp met een capaciteit van 16m³/min bij een opvoerhoogte van 2,35 meter.

De bestaande pomp was geplaatst onder een hoek van 45° in een zeer beperkte ruimte en de wens van het waterschap was om de bestaande situatie zoveel mogelijk in stand te houden. Met een maat ontwikkelde oplossing heeft Pleuger Water Solutions zich onderscheiden van de concurrentie en de opdracht gekregen. De nieuwe pomp en het bijbehorende leidingwerk zijn op maat gemaakt in onze eigen gieterij. Pleuger Water Solutions kon op deze manier het gehele project in eigen beheer uitvoeren, dit voordeel bleek doorslaggevend te zijn voor de opdrachtgever.

Na productie van de pomp, die slechts 5 weken in beslag nam, is het volledige systeem gemonteerd en succesvol in bedrijf gesteld naar tevredenheid van de opdrachtgever. Een bijkomend voordeel van de Pleuger polderpomp is dat de waaier voorzien is van verstelbare bladen. Dit maakt het mogelijk om de capaciteit en opvoerhoogte aan te passen indien de bedrijfsomstandigheden van de pomp in de toekomst zullen wijzigen.

Lees meer

Reparatie firefighting pomp

25 september 2014

Een bekend en wereldwijd opererend boor- en exploratiebedrijf had twijfels over de betrouwbaarheid van het brandblussysteem op één van haar platforms gelegen in de Noordzee. Vanzelfsprekend speelt dit systeem een cruciale rol voor de veiligheid en continuïteit van het offshore platform. Naar aanleiding van dit probleem heeft Pleuger Water Solutions een uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en werking van het brandblussysteem. Hieruit is gebleken dat de betreffende Pleuger onderwaterpomp die zorgt voor de voeding van het systeem, gereviseerd diende te worden na velen jaren onderhoudsvrij gebruik in extreme omstandigheden. Er werd besloten de pomp terplekke te demonteren en te vervoeren naar onze werkplaats. Na volledige demontage van de onderwaterpomp is een uitgebreide inspectierapportage opgesteld en een reparatievoorstel naar de klant gestuurd.

Na ontvangst van de opdracht is direct gestart met een volledige revisie van de onderwatermotor en het pompdeel. Gedurende het reparatietraject is de klant meerdere keren betrokken geweest om zelf de voortgang van de werkzaamheden te aanschouwen. Dit werd erg gewaardeerd. Na succesvolle revisie van de onderwaterpomp (met een vermogen van 750kW en een capaciteit van 1525m³/u bij een opvoerhoogte van 115 meter) is deze weer tijdig en naar volle tevredenheid gemonteerd op het platform. De klant gaf aan erg tevreden te zijn over de uitgevoerde werkzaamheden en de heldere open communicatie.

Heeft u een uitdaging op het gebied van pompen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren (offshore) engineers denken graag met u mee.

Lees meer