08 september 2015

750kW onderwaterpomp (1525m3/h @ 115m ) voor internationaal boor- en exploratiebedrijf

750kW onderwaterpomp (1525m3/h @ 115m ) voor internationaal boor- en exploratiebedrijf

Pleuger Water Solutions heeft in opdracht van een boor- en exploratiebedrijf de opdracht ontvangen voor het leveren van een onderwaterpomp. Deze pomp zorgt voor de voeding van het brandblussysteem en speelt een cruciale rol op het offshore platform. Na een grondige inventarisatie is Pleuger gestart met de engineering van de onderwatermotor en het pompdeel. Uiteindelijk is een onderhoudsvrije onderwaterpomp ontworpen met een capaciteit van 1525m³/u bij een opvoerhoogte van 115 meter. Deze pomp met een vermogen van 750 kW is vervaardigd uit Nikkel Aluminium Brons wat een zeer lange levensduur garandeert. De 3kV onderwatermotor is voorzien van 2 temperatuursensoren om zo inwendig de temperatuurontwikkelingen te kunnen monitoren.

Na goedkeuring van het ontwerp is Pleuger Water Solutions gestart met de productie van de pomp in onze eigen productiefaciliteit. Een vakkundig projectteam heeft in 28 weken de volledige unit gebouwd, waarna deze uitgebreid getest is in onze eigen testfaciliteit onder toezicht van een onafhankelijk keuringsinstituut. De pomp voldeed aan alle verwachtingen en is tijdig getransporteerd naar een tevreden klant, engineers van Pleuger hebben de pomp daarna succesvol ingebouwd op de offshore locatie.

Heeft u een uitdaging op het gebied van pompen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren engineers denken graag met u mee.

Terug
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager
Wil Roosen, Offshore Mechanic

Wil Roosen

Offshore Mechanic