25 september 2014

Circulatiegemaal Dunea

Circulatiegemaal Dunea

Dunea, één van Nederlands grootste producenten van drinkwater, maakte reeds 40 jaar gebruik van Pleuger pompen bij hun circulatiegemaal Brakel . Het ingenomen water wordt voorgezuiverd en naar de duinen getransporteerd, waarna het enige tijd later weer opgepompt wordt voor de productie van drinkwater. Na vele jaren  onderhoudsvrij en vol continue gebruik bleken de betreffende pompen aan vervanging toe.

Na een uitgebreid marktonderzoek onder diverse pompleveranciers en aansluitend een aanbesteding werd besloten de opdracht te gunnen aan Pleuger Water Solutions. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat Pleuger Water Solutions de best passende oplossing kon bieden die voldeed aan alle gestelde eisen. De lage exploitatiekosten, bewezen betrouwbaarheid en hoge kwaliteit zijn hierin doorslaggevend geweest.

De twee pompen met elk een capaciteit van 11.700m³/u bij een opvoerhoogte van 15 kPa worden op dit moment geproduceerd in onze eigen productiefaciliteit. Voor aanvang van de productie is de klant nauw betrokken geweest bij alle fasen in het engineeringsproces.

Bent u ook op zoek naar een gerenommeerde partner met veel ervaring en uitstekende referenties dan helpen wij u graag met al uw vraagstukken omtrent water. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Terug
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager