02 september 2015

De nieuwe elektrische onderwatermotor, met permanente magneet technologie, de Pleuger PMM6 en PMM8.

De nieuwe elektrische onderwatermotor, met permanente magneet technologie, de Pleuger PMM6 en PMM8.

 

Gebaseerd op de betrouwbare Pleuger drie-fase onderwaterinductiemotor, heeft de nieuwe Pleuger PMM bewezen voordelen ten opzichte van asynchrone ontwerpen, waaronder een hogere efficiëntie bij volledige en gedeeltelijke belasting, lagere thermische verliezen en een robuuste configuratie. Het resultaat is een permanente magneet onderwatermotor ( elektrisch) die de energiekosten tot 10% vermindert en het vermogen met bijna 50 procent versterkt in combinatie met verlenging van de totale levensduur van de motor.

De permanent magnet motoren zijn momenteel beschikbaar in een 150mm ( 6”) variantie met een vermogen van 5kW tot 45kW en een 200mm ( 8”) variant met een vermogen oplopend van 50kW tot 200kW. Vergeleken met bestaande asynchrone motorontwerpen heeft de PMM motor technologie een stijging van 10% in efficiency laten zien. Gebruikt in combinatie met variabele frequentie (VFD), draait de PMM motor op synchrone snelheid zonder rotor verliezen, hetgeen mogelijk maakt de pomp te draaien op zijn ideale werkpunt ( BEP) onder wisselende flow.

Nu energiekosten steeds maar stijgen zal het vermogen van de Pleuger PMM6 en PMM8 motor om een 10 procent stijging in efficiëntie te leveren en de levensduur van de motor te verlengen kostenbesparingen opleveren in de waterindustrie. De nieuwe Pleuger permanent magneet motoren zijn uiterst geschikt om uit te wisselen op bestaande locaties.

Terug
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager