25 september 2014

Reparatie firefighting pomp

Reparatie firefighting pomp

Een bekend en wereldwijd opererend boor- en exploratiebedrijf had twijfels over de betrouwbaarheid van het brandblussysteem op één van haar platforms gelegen in de Noordzee. Vanzelfsprekend speelt dit systeem een cruciale rol voor de veiligheid en continuïteit van het offshore platform. Naar aanleiding van dit probleem heeft Pleuger Water Solutions een uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en werking van het brandblussysteem. Hieruit is gebleken dat de betreffende Pleuger onderwaterpomp die zorgt voor de voeding van het systeem, gereviseerd diende te worden na velen jaren onderhoudsvrij gebruik in extreme omstandigheden. Er werd besloten de pomp terplekke te demonteren en te vervoeren naar onze werkplaats. Na volledige demontage van de onderwaterpomp is een uitgebreide inspectierapportage opgesteld en een reparatievoorstel naar de klant gestuurd.

Na ontvangst van de opdracht is direct gestart met een volledige revisie van de onderwatermotor en het pompdeel. Gedurende het reparatietraject is de klant meerdere keren betrokken geweest om zelf de voortgang van de werkzaamheden te aanschouwen. Dit werd erg gewaardeerd. Na succesvolle revisie van de onderwaterpomp (met een vermogen van 750kW en een capaciteit van 1525m³/u bij een opvoerhoogte van 115 meter) is deze weer tijdig en naar volle tevredenheid gemonteerd op het platform. De klant gaf aan erg tevreden te zijn over de uitgevoerde werkzaamheden en de heldere open communicatie.

Heeft u een uitdaging op het gebied van pompen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren (offshore) engineers denken graag met u mee.

Terug
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager