Omgekeerde Osmose

Waterzuivering door drukverschil

Omgekeerde Osmose

Omgekeerde Osmose is een technologie waarbij water wordt gezuiverd door middel van een halfdoorlatend membraan. Dit membraan zuivert ionen, moleculen en grotere deeltjes uit het water. Door een drukverschil aan te brengen, kan het membraan gaan werken als filter. Dit drukverschil wordt vaak veroorzaakt door een hogedrukpomp aan het begin van het systeem. Zoals te zien is in de afbeelding verplaatst het water zich naar het gedeelte waar de osmotische druk het laagst is (C). De opgeloste stof (zout) blijft achter op het membraan. In het normale proces verplaatst het oplosmiddel zich van een gebied met een lage concentratie opgeloste stof, naar een gebied met een hoge concentratie om beide gebieden gelijk te krijgen. Door externe druk uit te brengen op deze natuurlijke stroom ontstaat Omgekeerde Osmose.

Omgekeerde Osmose

Wat zijn de voordelen van Omgekeerde Osmose?

Omgekeerde Osmose wordt het vaakst toegepast om zuiver water te genereren uit zout zeewater. Voor elk offshore platform in de wereld is het van belang om gezuiverd water beschikbaar te hebben. Met de watermaker van Pleuger Water Solutions kan er uit het zoute zeewater, vers drinkwater gewonnen worden. Zo kan ieder offshore platform zelfvoorzienend worden wat betreft watervoorziening.

Pleuger helpt u met Omgekeerde Osmose installaties

De watermakers van Pleuger voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en betrouwbaarheid voor de offshore markt. Met de “Fresh water outlet” wordt het gezuiverde water gemakkelijk naar de wateropslag gebracht. Het afvalwater wat overblijft, is gelijk aan zeewater met een hogere concentratie zout en overige mineralen. Dit water wordt teruggepompt in de zee of, indien gewenst, naar een andere opslag. Bekijk de werking van de Omgekeerde Osmose installatie van Pleuger Water Solutions hier

Neem contact op Download onze brochure
  • Deskundig
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit
  • Laag energieverbruik van de watermaker
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager

We praten graag over uw project en hoe wij het beste kunnen helpen. Maak een afspraak