Reverse Osmosis

Van zout naar zoet water

Reverse Osmosis

Omgekeerde osmose (reverse osmosis / RO) is een waterzuivering technologie die een halfdoorlatend (semipermeabel)  membraan gebruikt om ionen, moleculen en grotere deeltjes uit water te verwijderen. Door over een halfdoorlatend membraan (B) een drukverschil aan te brengen kan het membraan gaan werken als een filter: de oplossing zal zich geforceerd bewegen naar de kant waar de som van externe druk en osmotische waarde (osmotische druk) het laagst is (C). Als de externe druk, vaak veroorzaakt door een hogedrukpomp aan het begin van het systeem, aan de kant van de geconcentreerde oplossing (A) groot genoeg is, zal het oplosmiddel (het binnenkomende water) naar de andere kant (C) worden geperst. Het gevolg is dat de opgeloste stof (zout) achterblijft op het membraan (B) en het zuivere oplosmiddel wordt doorgelaten naar de andere kant.

Osmose proces

In het normale osmose proces, beweegt het oplosmiddel op natuurlijke wijze van een gebied met een lage concentratie opgeloste stof, door een membraan, naar een ​​gebied met een hoge concentratie opgeloste stof om op die wijze de concentratie in beide gebieden gelijk te krijgen. Door het toepassen van een externe druk haaks op de natuurlijke stroom ontstaat omgekeerde osmose.

De grootste en belangrijkste industriële toepassing van omgekeerde osmose is de scheiding van zuiver water uit zeewater en brak water.

Reverse Osmosis voor offshore platformen

Gezuiverd water is essentieel op alle offshore platformen in de wereld. Met de watermaker van Pleuger Water Solutions wordt elk offshore platform zelfvoorzienend op het gebied van vers drinkwater productie. Doordat het verse water wordt opgeslagen en het afvalwater (met een hoge concentratie zout) wordt teruggepompt in zee, is er vrijwel geen belasting op het milieu.  

Reverse Osmosis installatie door Pleuger

De Reverse Osmosis Installaties van Pleuger voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en betrouwbaarheid voor de offshore markt. De installaties zijn verkrijgbaar in standaarduitvoeringen of geheel naar uw wensen aan te passen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Neem contact op Download onze brochure
  • Deskundig
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit
  • Laag energieverbruik van de watermaker
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager

We praten graag over uw project en hoe wij het beste kunnen helpen. Maak een afspraak