RO Installatie

Zelfvoorzienend in drinkwater productie

RO Installatie

Geheel zelfvoorzienend worden op het gebied van drinkwater productie. Met een RO Installatie van Pleuger Water Solutions gaat dat lukken. Door gebruik te maken van Reverse Osmosis zuivert u zout zeewater, waardoor vers drinkwater overblijft. Vooral op offshore platformen wordt vaak gebruikt gemaakt van de watermaker (RO Installatie van Pleuger).

Welke processen omvatten de RO Installatie?

Een RO Installatie bestaat uit verschillende onderdelen. Allereerst wordt het water voorgezuiverd om grotere delen uit het water te halen. Dit proces voorkomt dat het membraan, waar het water daarna doorheen gaat, verstopt raakt.

Na de voorzuivering zal het water door middel van een hogedrukpomp door het membraan worden geduwd. Het water zal zich bewegen naar het gebied waar de osmotische druk het laagst is (C).

Na de zuivering zal het water de RO Installatie verlaten via 2 uitgangen. De “Fresh water outlet” brengt het gezuiverde water naar een wateropslag en de “Concentrated salt water outlet” brengt het afvalwater, wat bestaat uit een hoge concentratie zout, terug naar zee.

De zuiverheid van het water is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het zoutgehalte van het voedingswater een grote rol, het gebruikte membraan en de temperatuur van het water. Indien de kwaliteit van het gezuiverde water nog niet naar wens is, kan een tweede doorgang worden toegevoegd. Hiervoor moet echter wel opnieuw gepompt worden.

RO Installaties van Pleuger: standaard of maatwerk

De RO Installaties van Pleuger zijn geheel aan te passen naar wens. Standaard bestaat de installatie uit een voorbehandeling, hogedrukpomp, membraan en 2 outlet systemen. Mocht dit niet geheel aansluiten bij uw wensen, bekijk dan de opties die wij voor u kunnen toevoegen of neem vrijblijvend contact op. 

Neem contact op Download onze brochure
  • Deskundig
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit
  • Laag energieverbruik van de watermaker
Ruud Swinkels, Account Manager

Ruud Swinkels

Account Manager

We praten graag over uw project en hoe wij het beste kunnen helpen. Maak een afspraak