Revisie 30 jaar oude Pleuger onderwatermotoren

Begin 2015 heeft Pleuger Water Solutions de opdracht ontvangen voor het reviseren van ruim 30 jaar oude Pleuger onderwatermotoren. Opdrachtgever van Oord, één van werelds grootste baggermaatschappijen, wilde in korte tijd de motoren laten reviseren zodat ze weer konden vertrouwen op een probleemloze werking tijdens een baggeropdracht in het buitenland.

Deze hoogspanningsmotoren met een diameter van 30’’ en een vermogen van 750kW zijn in 1977 bij Pleuger gekocht en al 38 jaar in gebruik aan boord van de Cutterzuiger Zeeland 2. Deze motoren hebben bewezen optimaal te presteren in de meest extreme bedrijfsomstandigheden. Periodiek onderhoud is doorslaggevend gebleken om de betrouwbaarheid van de onderwatermotoren te kunnen waarborgen.

Na een vrijblijvende inspectie in onze werkplaats is een uitgebreide rapportage opgesteld in combinatie met een passende offerte. Na opdracht zijn de motoren in 6 weken gereviseerd en getest. Na een succesvolle no-load test zijn de motoren naar tevredenheid van de opdrachtgever afgeleverd.

Heeft u interesse in een vrijblijvende inspectie van uw motor of pomp? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ruud Swinkels

Ruud Swinkels

Account manager
Wil Roosen

Wil Roosen

Offshore Mechanic