Onderwaterpomp

Offshore Onderwaterpomp

Onderwaterpomp

Pleuger Water Solutions levert al decennia lang turn-key onderwaterpompen voor voorzieningen op offshore platforms. De milieuvriendelijke pleuger® waterpompen behoren tot de beste van de wereld en worden al ruim 50 jaar succesvol ingezet. Door de genormaliseerde NEMA aansluiting zijn deze motoren universeel inzetbaar als aandrijving in de diepzee, mijnbouw, geothermie en industrie. Daarnaast zijn ze toepasbaar op diverse fabricaten pompen. Alle onderhoudsvrije motoren zijn vervaardigd uit topkwaliteit materialen die een hoge betrouwbaarheid garanderen bij veeleisende bedrijfsomstandigheden.

Toepasbaar op elke diepte

De onderwatermotoren zijn watergevuld en drukgecompenseerd zodat de motor op elke diepte toepasbaar is en vloeistoffen kan verpompen tot 90°C. Voor speciale toepassingen tot 160°C zijn er oliegevulde motoren. Beide typen motoren zijn voorzien van hoge kwaliteit wikkeldraad welke omhuld is met een speciale PVC of Polyethylene isolatie. Het interne koelsysteem met inwendige circulatie zorgt ervoor dat de motoren zelfs onder de zwaarste omstandigheden goed gekoeld blijven. De motor is in verschillende materialen leverbaar zoals gietijzer, RVS, zinkvrij brons, NiAlBz, duplex en super-duplex. De as-afdichting bestaat uit een mechanische afdichting van keramiek/koolstof voor een gegarandeerde optimale afdichting en een lange levensduur, als optie is siliciumcarbide leverbaar.

Kenmerken Pleuger® onderwaterpomp

  • Genormaliseerde NEMA aansluiting voor universele toepassing
  • Oliegevulde motoren leverbaar voor speciale hoge temperatuur toepassingen
  • Ademdiafragma t.b.v. drukcompensatie, hierdoor op grote dieptes toepasbaar
  • Elektrakabel intern verbonden
  • Zeer duurzame motorwikkeling pe2
  • High-tec polymeer lagers
  • Certificering: CSA / EMV / KTV / CE / VDE / Norsok / ABS / DNV

Technische specificaties

Naast de standaard range levert Pleuger Water Solutions ook klantspecifiek geproduceerde motoren. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze ervaren engineers die u dan zullen adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Bekijk alle cases Download onze brochure
Maak een afspraak
24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar
24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar
Eigen gecertificeerde service engineers
Eigen gecertificeerde service engineers
Ruud Swinkels

Ruud Swinkels

Account manager
We praten graag over uw project en hoe wij het beste kunnen helpen. Maak een afspraak